Make your own free website on Tripod.com
 

У знаку Антихриста

    Последња реченица Новога Завјета у Откривењу Јовано-вом је: "Да! Дођи, Господе Исусе!" Ово иштемо и за овим чезнемо ми хришћани:
    "Када ћеш доћи? Дођи, чекамо Те, дођи!" Књига која се бави тиме шта ће се збивати током вјекова, од Педесетнице до Другога доласка Христова -Парусије, јесте Откривење јеванђелисте Јована. Шта нам казује Откривење? Рећи ћу вам укратко.
    Хришћани ће пролазити кроз многа искушења. Доћи ће и Антихрист који неће бити просто једна идеологија него - једна конкретна личност, која ће имати власност да сједи у Храму Божијем и да јој се клањају сви као Богу. Говориће пријатне ствари људима и зато ће га људи тешко препознати. Сматраће да је он - добротвор људски, да је - Христос. Али, у стварности неће бити Христос - Месија, Спаситељ, него ће бити лажни месија, лажни спаситељ који ће преластити многе.
    Вјерни ће, ипак, остати постојани. Они који буду имали у себи Христа, неће бити прелашћени, остаће постојани и ишчекивати Други долазак Христов. Доћи ће Христос, побиједиће Антихриста и цареваће вјечно заједно са свима Светима.
    О Првом доласку Христовоме ђаво је сматрао да ће, ако га разапне, да ће Он по Распећу да нестане, али ипак, Он није нестао... У часу кад је Христос на Крст узишао, ђаво се радовао. Али тога часа претрпио је највећу штету. Јер, Христос "Смрћу смрт уништи". Својом Смрћу Он је уништио смрт, побиједио смрт, низишао у ад.
Видјели сте шта се збило у Совјетском Савезу. Седамдесет година страшних погона хришћана. Стаљин и његови сарадници уморили су милионе хришћана. Епископе су прогнали у Сибир, такође и монахе, јереје, лаике. Милионе људи... Један човјек који је ишао у Русију прије "пјерестројке", донио ми је фотографију некога гроба. Каже ми: "На овај гроб долазе на поклоњене свакога дана благочастиви људи и пале свијеће. То је гроб у који су закопали четрдесет живих свештеника".
    И сада, послије седамдесет година шта се збило?
    Вјера у Русији - жива и неокрњена. Поново се граде цркве, манастири пуне монасима и монахињама. Иако постоје велики економски проблеми и тамо, људи опет граде цркве, обнављају старе од своје немаштине и вјера њихова је жива.
    Христос побјеђује и побјеђиваће увијек. Зато, када чујемо све ово у броју 666, не треба да нас хвата паника нити страх. Отуда, колика год искушења да су наступила, колике год тешкоће да дођу, и шта год учинио Антихрист, побиједиће Христос.
    Пошто ће, свакако, бити искушења у Цркви и за све нас, јер су и проречена и видимо да долазе, ми треба да се духовно припремимо да бисмо се суочили са тим искушењима. А како треба да се припремимо?       :
Прије свега, да будемо сједињени са Христом. Ко је са Христом сједињен, разазнаваће и знаке времена. Разликоваће шта је Христово а шта ђавоље.
    Значи, што желим да вам  кажем, јесте шта да радимо са овим о чему слушамо. У првом реду, са личним картама за које говоре да ће вјероватно имати број 666, за који свети јеванђелист Јован у тринаестој глави Откривења каже да је број, симбол и знак Антихристов.
    А зашто 666 а не, рецимо, 777. Зато што су тај број носили Јевреји, имао га је Цар Соломон и захтијевао је од својих поданика, од држава које су му се покоравале, да дају данак од 666 таланата злата. Дакле, број 666 био је  симбол, показатељ да је то данак поданика.
    Кушач је изабрао да електронска ознака 666 буде начин на који данас њему хришћани плаћају данак.
Број 666 по себи није никакво зло. Ако узмемо једну књигу која има 800 страцрца, када дођемо до странице 666, ми ову нећемо поцијепати нити ћемоје у читању прескочити. Ако идемо негдје и на путу нам стоји ознака са бројем 666, нећемо је заобићи - на путу је то обичан број.
    Али, ако га неки непријатељи Христови користе срачунато да њиме окаљају хришћане, ми не можемо да га прихватимо. Знамо да га они користе само и искључиво зато што је то симбол ђавола.
Када се овај број користи без неке зле намјере, то нам не шкоди. Али кад га користе срачунато, шкоди нам. Неким оцима у манастиру,који су се усавршавали и обавијестили о овој теми, дао сам да обаве једно научно истраживање о линијском систему званом «бар код», који постоји свугдје, чак и на намирницама, да се увјере да ли стварно постоји број 666 у систему ових линија које се користе у трговини. Побринули су се једног мјесеца оци, прочитали су и многе стране књиге и увјерили се да стварно у двама типовима линијског система постоји број 666. Постоје три усправне дупле линије, једна на почетку, друга у средини, трећа на крају усправног линијског низа. Свака од ових дуплих линија одговара броју 6. Такође, рекли су оци, средње линије могло би и да нема. Човјек који ради за компјутером могао би да чита без средње линије, само са првом и последњом. Као што видите, та линија стављена је срачунато. Ако није била неопходна, зашто су је ставили? Само зато да би постојао број 666. Значи, имају један опаки циљ, да окаљају хришћане. Да нас принуде, хтјели то ми или не, да примимо тај број.

    Стављају нам га свугдје, и на храну. Шта да кажемо сада? Да не једемо ништа? Кажемо, при бјећи ћемо икономији, дакле, трпљење. То је, наравно, зло. Али, још је горе што желе да тај број (666) ставе и на личне  карте. Зашто хоће да нам на наше личне карте ставе тај  симбол Антихристов? Ако заиста постоји демократија – и треба да постоји – требало би поштовати хиљаде хришћана који не желе да у личној карти имају број 666. Они који то желе, нека га имају. Ми православни хришћани то не желимо. Исто тако, та лична карта представља опасност не само због тога што садржи број 666, него зато што ће уз њу постојати електронски досије. Тај електронски досије је такође Антихристов изум. Јер, у њему ће се наћи регистровани милиони и милиони људи са мноштвом података који се односе на њихов живот. Све ће то бити записано у огромном рачунару  који се налази у Страсбуру. Одатле ће моћи да намећу хришћанима оно што желе.
    На тој личној карти коју желе да нам издају, кажу постојаће једна магнетна трака која ће моћи да садржи 100000 ријечи и на њој ће они написати о нама што год буду жељели. Ту траку ми нећемо моћи да ишчитамо. Имаћемо личну карту која ће гово-рити свијету ствари о нама а да ми нећемо моћи да читамо шта је на њој написано. И не само то. Они који користе информације, добијене од рачунара, моћи ће да искривљују податке који буду тамо уписани (афорео) о нама без нашега знања.
    Због тога и послије овога увида, ми не можемо да прихватимо електронске личне карте које ће имати горе исписан лични регистарски број, који ће бити даван свакоме да га прати од рођења до смрти и којим ће бити регистрован у централним рачунарима земље у којој живи, као и у Централном Компјутеру који ће се налазити у Стразбуру.
    Схватате да улазимо у један нови период који се први пут јавља у историји, у период диктатуре, тоталитаризма, свесвјетског тоталитаризма.
    Одређени људи контролисаће читав свијет, читав наш живот. Шенгенски уговор је први корак ка томе. Мало-помало, они ће контролисати читаву Европу.
    Циљ оних који све ово чине јесте да створе једну свесвјетску државу и једну свесвјетску религију. Камо будизам, камо мухамеданство, камо Хришћанство? Настаће једна мјешавина религија и већ је почела да настаје. Ово нијесу нагађања, ово је почело да се збива.
    Такође биће и једна свесвјетска економија коју ће моћи да надгледа мали број људи. Овога тренутка доказано је да негдје око двије стотине људи, мултимилијардера, држе у рукама 70 % богатства на земљи. Иза свих тих електронских досијеа, држава, властодржаца, Европске уније, налази се 200 људи, који владају свијетом. Они варају људе: «Уђите у Европску унију – биће вам лијепо. Ево, дајемо вам новчану помоћ, дајемо вам ово, дајемо вам оно!» Али, та новчана помоћ камо води? Само један примјер да наведем. Европска унија жели да смањи пољопривредно добро Грчке за 6 %. Зато унапријед дају надокнаде сељацима, да оставе своје винограде и маслињаке да пропадну. Зашто? Зато да Грчка прекине да живи у будућности од својих пољопривредних производа, да проси од Европљана. Да би Европљани од нас направили што год пожеле, да би нас претворили у хотелијере и слуге своје. Они нас хоће за слуге а не као један независан народ, који живи од своје земље, како су живјели до сада сви Грци, а од добра које нам Господ даје.
    Значи, све то је јасно и све почиње да се остварује.
    Ми на Светој Гори на заједничким сабрањима изјаснили смо се да Светогорци неће прихватити електронске личне карте. Водићемо борбу. Не само ми, него и други људи које не покрећу вјерске него политичке побуде. Народни посланици, адвокатске коморе и други, боре се и узнемирено расправљају на тему слободе човјекове. Отуда видимо да економска олигархија која има дух Антихристов и жели да потчини све људе својој вољи - води људе у свесвјетско ропство.
    Ако - далеко било - дође Антихрист, који не знамо када ће доћи, ови досијеи биће у његовим рукама. Моћи ће да чини свако зло које му на памет падне, како је чинио и Хитлер.
Неки кажу: "Гдје ће то доћи Антихрист, какве то бајке говорите?"
    Али, зар Хитлер није био антихрист? "Зар није посало шест милиона људи, не само Јевреја него и нејевреја у крематоријуме?
    Зар Стаљин није био антихрист? Прочитао сам негдје да је Стаљин уморио двадесет милиона људи. Значи, то се збило у нашем вијеку. Зар то нијесмо видјели? Зар нијесмо  доживјели? Зар је невјероватно да дође један нови диктатор? Свако мало у свијету се појављују диктатори.
    Када је у Југославији дошао Тито, послао је у смрт све младе клирике. Усмртио је мноштво младих свештеника и монаха, да Цркве више не буде. Оставио је нешто мало старих и због тога Србија и данас пати од малог броја вјерника.
    Ово се збивало у нашем вијеку. Није искључено да ће доћи неко ко ће наћи све податке спремне и чинити зло које год пожели.
    Ми ћемо водити ову борбу а цотребно је да и Влада поштује Хришћане и да нас не нагони да и ми уђемо у електронски досије. Они који желе, нека уђу. Ако већ причамо да имамо демократију, нека будемо испоштовани и остављени да имамо старе личне карте, које неће имати ни регистарски број, који ће стајати повезан са свим интернационалним банкама података.
    Ако читате Свето Откривење, видјећете да ће на крају страдати они који буду примили знак Антихриста. Злоставиће их ђаво. Зато што ђаво тако ради. Наведе човјека да му се поклони а затим га злоставља, зато што ђаво није човјекољубац. Није као Христос који је пун љубави и човјекољубља. Он је човјекомрзац и мрзи човјека. Наведе чевјека да му се гријесима и невјерјем потчини, а затим га злоставља. Али, ми ћемо благодаћу Божијом остати вјерни Христу нашем у нашој Светој Цркви, у Светим Тајнама, молитви, проучавању Светога Писма и ишчекиваћемо престављење сједињени са Христом свагда.
    Молим се да и ви свагда имате благодат Христову и да се свецијело борите за истину Господа нашега и за светињу вјере наше.

Написао: Архимандрит Георгије Капсанис
Превод: Монахиње из Жупе никшићке
Пренето из Светигоре